ПОЗИЦИЯДрагомир Стефанов: Свалете номерата на джигитите на пътя!

Драгомир Стефанов: Свалете номерата на джигитите на пътя!

ПП „Движение Гергьовден” наесен внася инициатива за промяна в Закона за движение по пътищата

След повече от цяла петилетка ялови обещания за ремонт на съдбовно важната за народа ни правораздавателна система, тези дни лъсна истината, че тя е все така тежко болна от корупция, че е дементна и неспособна да служи на хората. Това става ясно по безспорен начин след бягството на убиеца Фарук Бекташ на двамата наши мотористи Бойко и Таня Бойкови на пътя край Драгоман. След като изуснаха арестанта, от Софийската окръжна прокуратура вчера изпратиха молба за правна помощ до Турция за екстрадиция на турския гражданин. И това, ако не е немощ!

Фарук Бекташ е 60-годишен гастербайтер, който работи в Германия. На 24 юли той е блъснал и убил двамата мотористи, докато пътувал към Турция. Прокуратурата поиска задържането му в ареста за постоянно, но съдия Недялка Николова от Софийския окръжен съд реши да го остави под домашен арест. Тя се мотивира с това, че той е обвинен в престъпление, извършено по непредпазливост. Според съдия Николова нямало голям риск той да се укрие, защото е наел апартамент в София и е изразил готовност да съдейства на разследването. Е, съдейства им като няколко дни по-късно изчезна яко дим, а от МВР, които уж трябва зорко да го охраняват, „подозирали”, че той е напуснал България!!! Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли!? С две думи – като изпуснаха питомното, сега ще гонят дивото, както е казал мъдро народът ни.
Вбесени от случилото се с техни колеги, наши мотористи протестират пред Съдебната палата и турското посолство.

ПП „Движение Гергьовден” подкрепя справеливия протест на българските граждани, чиито права и живот очевидно са незащитени у нас.

Затова гергьовденци се ангажират наесен, когато започне новият политически сезон, да предложат на законодателите в Народното събрание промени в Закона за движение по пътищата. Целта на тази инициатива е на всички пътни хулигани да се отнемат номерата на превозните средства, докато траят съдебните процеси срещу тях и не понесат наказанията, които съдът им отреди.

Така бягствата на разследвани за престъпления ще се ограничат, смятат експертите, с които партията работи. И може би разхождащите се на свобода престъпници с енброя висящи дела ще станат по-малко…

И ОЩЕ