ОТ МЕДИИТЕЛюбен Дилов: Това което стана тези 8 месеца не може да се...

Любен Дилов: Това което стана тези 8 месеца не може да се поправи бързо

Гост в студиото на „Тази неделя“ е Любен Дилов-син – за пътя, който извървя движение „Гергьовден“.

„Ние успяхме да се опазим от големите изкушения на политиката. Това една много забавна в един аспект формация, която на всеки един свой конгрес поставя въпроса „Ще ставаме ли голяма партия?“ и отговорът на учредителите-членове е „Не, благодаря“. Това е по-скоро един политически клуб, който е имал своите върхови постижения, имал е и големи пропадания през годините, но стои константно с един и същи тип хора, за които сякаш е по-важно не непременно да са във властта, а по-важно е да се познават поименно избирателите“, коментира той.

Останалите теми с Любен Дилов-син – вижте във видеото.

 

Труд:

„Имам усещането, че управлява Корнелия Нинова, защото цялата коалиция клекна и прие това безумно решение, което дори ние трябваше да го гласуваме“.

„Изиграхме партия шах, свързана с позицията на България по отношение на помощта за Украйна. Това е жестока акробатика, с която всъщност не се цели да се помогне на Украйна или да не се помогне, а просто да се скрепи и управлението. Аз не знам какво да мисля, не знам кой управлява в момента“

Според него коалицията и парламентът са се помолили на Нинова да не напуска по този начин: „Наистина парадокс, който се дължи на напълно нескопосаното управление на Кирил Петков“.

„Сега ни чака тотален шах с новите цени, които чакаме да се обявят от КЕВР и не знам как ще си плащаме сметките“

 

24 часа:

„Искахме да стане добре, но стана както обикновено“ – с тази популярна фраза Любен Дилов -син, депутат от ГЕРБ, описа решението на парламента за помощта за Украйна.

„Едно голямо нищо е тази декларация. Започна една голяма акробатика не да се помогне или да не се помогне на Украйна, а да се закрепи управлението.

Не знам кой управлява в момента. Не знам дали можем да ремонтираме тази техника, която уж ще ремонтираме.

С тази декларация коалицията и парламентът за жалост ужасно много се помоли на Корнелия Нинова да не напуска коалицията“, каза Дилов.

Запитан да прогнозира колко ще е животът на правителството Дилов каза: „Никой не иска то да падне в момента, няма готовност да се предложи формула, но есента ще правим кабинет на националното спасение, може да се обзаложим тук – кабинет, който в рамките на този парламент или след предсрочни избори да се опита да поправи тези щети. Но това което стана тези 8 месеца не може да се поправи бързо“, завърши Любен Дилов – син.

Предишна статияДнес е Гергьовден!

И ОЩЕ