ПОЗИЦИЯЛюбен Дилов: За едно и също нещо генерал Тонев е веднъж хвален,...

Любен Дилов: За едно и също нещо генерал Тонев е веднъж хвален, втори път му се иска оставката?

За едно и също нещо генерал Тонев е веднъж хвален, втори път му се иска оставката? Става дума за незабавното предаване на видеоматериалите от камерите на НСО, когато бъдат поискани от оторизирани органи.

При побоя над протестиращите под колоните на Министерски съвет, генерал Тонев, по искане на тогавашния вътрешен министър Марин Младенов, предава записите, които веднага са предоставени на прокуратурата за повдигане на обвинения към полицаи, превишили правомощията си и приложили несъразмерна сила спряма протестиращи.

Премиерът Петков отказа да отговори нито конкретно, нито „ала ангро“, както само обича да се изразява, на въпросът защо, когато генерал Тонев предава видеозаписи от камерите на НСО, разположени в периметъра на Министерски съвет по искане на прокуратурата, правителството му поиска оставката и настоява пред президента Радев да го уволни!

Какво толкова притеснително се е случило онази знаменита нощ на 17 марта в сградата на Правителството, което премиерът не иска да бъде видяно?
Очевидно нещо важно, за да струва главата на шефа на НСО…

Отговори няма. Както нямаше отговор и на нито един от конкретните въпроси, които му бяха зададени.

Вместо това станахме свидетели на удивителната сцена, при която Мустафа Карадайъ учи премиерът Петков на правилен български език. Все е някаква полза…

Любен Дилов

08.04.2022, в Народно събрание на Република България

 

И ОЩЕ