Ръководство

 

Любен Любенов Дилов – Почетен председател

Роден през 1964 г. в град София.

Български писател-сатирик, сценарист на телевизионни и кино продукции, автор и продуцент на различни медийни проекти, журналист, политик.

Син е на световно признатия българския писател-фантаст Любен Дилов (1927 – 2008). Завършва 32-ра гимназия в столицата и Факултета по журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Печатни медии“. Работи като редактор в няколко печатни издания като вестник „Поглед“, списание „Литературна академия“ и др.

Създател и главен редактор на единствения сатиричен ежедневник в българската история – вестник „Ку-ку” и първото ежедневно частно национално радиопредаване – „Славата на Слави”.

Любен Дилов-син е сред създателите и идеолозите на станалите любими на няколко поколения българи телевизионни предавания – “Ку-ку” (1990 – 1994), “Каналето” (1995 – 2004), “Хъшове” (1998 – 2000), “Шоуто на Слави” (2000 – 2003).

2005 – 2009 г. e депутат в 40-то Народно събрание.

Учредител на ПП „Движение Гергьовден“ и първи говорител на партията. Главен секретар и член на Изпълнителен комитет в периода 1999-2001 г. Секретар и пазител на идеята в периода 2001-2003 г. Председател от 2003-2007 г. и в периода 2011-2013 г. Почетен председател и член на Изпълнителен съвет пожизнено от 2013 г.

Официален уеб сайт dilov.info

Пълна биография 


 

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН СЪВЕТ

Драгомир Желчев Стефанов – Председател

Роден през 1980 г. в град Бургас.

През 2002 и 2004 година завършва последователно бакалавърска и магистърска степен на специалност „Финанси” в УНСС – София. От 2011 година е доктор по икономика.

Понастоящем е доцент в катедра „Недвижима собственост” и главен секретар в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Председател е на Съвета на директорите на акционерно дружество за пропърти мениджмънт. Има дългогодишен опит като консултант в инвестиционен посредник, ликвидатор в търговско дружество и брокер на недвижими имоти. От 2017 година е редактор на научното списание „Недвижими имоти & Бизнес“.

Драгомир Стефанов има над 30 публикации в областта на инвестиционния мениджмънт и чете лекции пред студенти по дисциплините „Финансиране на бизнеса”, „Управление на инвестиционно-строителни проекти”, „Финансиране и инвестиции в недвижими имоти” и др. Специализирал е в Англия (2007) и САЩ (2010).

От 2006 година е сертифициран инвестиционен консултант при Комисията за финансов надзор, а от 2019-та – сертифициран оценител за оценка на недвижими имоти от Камарата на независимите оценители в България. Член е на УС на Българската фасилити мениджмънт асоциация.

От 2011 година е организационен секретар на ПП „Движение Гергьовден”, а след 2013-та – Председател.

Женен, с две деца.

***

Георги Иванов Маринчев – Заместник-председател

Роден през 1972 г. в град Бургас.

Притежава висше икономическа образование. Успешно развива собствен бизнес.

Един от учредителите на ПП „Движение Гергьовден“. Председател на Клуб Бургас от 1996 г., а от 1999 г. регионален координатор на партията за област Бургас.

От 2011 г. член на Изпълнителния съвет, а от 2013 г. – Заместник-председател на партията.

Женен, с едно дете.

***

 

Георги Лъчезаров Захариев – Организационен секретар

Предприемач, Блокчейн технологии

Възпитаник на НУКК – Италиански лицей , продължава образованието си в Италия, Сиена специалност Банкови и икономически науки .

През 2019 се дипломира с почести в Страсбург на Световния Демократичен Форум, като част от най-силният випуск на Българско Училище за Политика „ Димитри Паница“ . Сертифициран през онлайн платформата на Harvard University на тема Improving Global Health : Focusing on Quality and Safety.

Последните 10 години Участва в екипа на Любен Дилов – Син във всички общесвени прояви, както и в издаването на списание L’ Europeo. Привърженик със задълбочени интереси и познания в сферата на Блокчейн Технологии и Крипто валути.

***

 

Стефан Христов Кинов – Организационен секретар

Роден през 1974 година в гр. Велико Търново.
Завършва Профилирана хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий“.
Висше образование във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, в момента е докторант по изкуства.
 
Регионален представител на ПРОФОН и Музикаутор за централна България. Основател и организатор на оперния фестивал ,,Сцена на вековете“.
 
Има три деца.
 
***

Ирина Тодорова Делчева

Образование

Завършила –медицински колеж –Варна

Притежава висше икономическо образование от Икономически Университет-Варна

Успешно развива собствен бизнес и работи като медицински мениджър  във фармацевтична компания.

От 2010 до 2014 е Организационен секретар на ПП “Движение Гергьовден“- клуб Варна.

От 2014 год. на Учредителна конференция е избрана за Председател на ПП “Движение Гергьовден“-клуб Варна.

От 2016 год. е член на Изпълнителния съвет и регионален координатор за Варна-област

Има една дъщеря.

***

 

Атанас Иванов Велинов

Роден на 12.03.1970 г. гр. Дупница.

Завършил  Югозападен университет „Неофит Рилски“ гр.  Благоевград

Магистър по ,,Финанси“специализация ,,Банково дело“

Управлява собствен бизнес.

Учредител на дупнишката  структура на ПП „Движение Гергьовден” през 1999 .

Дългогодишен член на ПП „Движение Гергьовден”.

Член на Изпълнителния съвет на ПП “Движение Гергьовден” от октомври 2013 г.

Женен, с едно дете.

***

Таня Тодорова Петкова-Даскалова

Дипломиран инженер „Автоматизация на производството“, дългогодишен преподавател по математика от 5 до 12 клас. Автор на учебни помагала и сборници по Математика от 5 до 12 клас. 

 

 

***

Евгени Трайков

Роден в Благоевград през 1999 г.

Завършил  ПМГ „ Акад. Сергей Корольов“ – Благоевград. Студент в УНСС специалност (счетоводство) IV курс. Активно се занимава със студентски политики и доброволчество. Член на Гергьовден от 2021 година.

 
 
***
Калина Монева
Родена през 1959 година в Димитровград.
 
Завършва ИКПК /Институт за културно просветни кадри/ гр. Хасково, специалност „Театър“.
30 години работи в театъра в Димитровград.
От две години е пенсионер.
В ПП“Гергьовден“ е от 2000 година – от основаването на първия клуб в града. Тогава става секретар на клуба. От 13 години е негов председател. 
Два мандата е общински съветник от ПП „Гергьовден“ в ОбС Димитровград 2011-2015, и от 2019 досега.
 
 
***
 

Георги Симеонов Йорданов

Мариана Стоилова Стоилова

Тихомир Иванов Ташков

 

 

КОНТРОЛЕН СЪВЕТ

Емил Николов Киров

Председател – Контролен съвет


Завършил Университет за национално и световно стопанство гр. София Икономика на труда и социалното осигуряване Икономист, Магистър Завършил Югозападен университет Неофит Рилски гр. Благоевград ”Право”, Магистър Професионален опит Вътрешен одитор в Публичния и в Частния сектор

***

Мария Георгиева Димитрова

Родена през 1988 г. в град Бургас.

Възпитаник е на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ в същия град. Висшето си образование завършва в Университета за национално и световно стопанство, а от 2019 г. е доктор по икономика.

Завършва Българското училище за политика „Димитър Паница“ през 2017 г.

Понастоящем е преподавател в катедра „Недвижима собственост“ при Университета за национално и световно стопанство. Също така е управител на ДЖИ ЕМ КЕЙ ГРУП ЕООД от 2016 г.

От 2013 г. е член на Контролния съвет на ПП „Движение Гергьовден“, а от 2015 г. е Заместник-председател на Младежката организация.

Омъжена, с едно дете.

 

***

Иван Божидаров Пейчев

Роден през 1977 г. в град Бургас. Възпитаник на бургаската Професионална гимназия по химични технологии „Акад. Н. Д. Зелинский“ и на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас.

Притежава Магистърска степен по инженерна химия.

Професионална кариера – Вицепрезидент и учредител на Ротаракт клуб „Бургас – Приморие“. Развива успешно собствен бизнес с горива и нефтопродукти. От 2006 г. член на ПП „Движение Гергьовден“.

Женен, с едно дете.


***